Het Vijfde deel van de Captain Story

20 juni 2014

Ja ja het Vijfde deel al weer en zo vordert het verhaal steeds verder over de kapitein met zijn schip de Soeverein en zijn kornuiten. Van Zaterdag 14 juni t/m Zaterdag 21 juni

We starten zoals iedere week op Lelystad de thuis haven van de Soeverein. De gasten betreffen allemaal duitse mensen. De reis en het verhaal begint weer opnieuw en eigenlijk gaat het ook weer door want het verhaal wordt en blijft geschreven worden op de Soeverein the Pirate Schip of IJsselmeer

De aankomst in Urk ging weer vlekkeloos zelf het verdelen van de gehuurde fietsen alle gasten waren tevreden nadat hun fiets goed was ingesteld en vast was gezet.  De dag verliep verder zonder problemen alles verliep rustig en gezellig.

Vandaag liggen we in Stavoren zoals ik al een paar eerder had geschreven over het vrouwtje van Stavoren over de ring en de vis en de schepen die het goud der aarde moesten gaan zoeken.

Alleen het weer is vandaag minder het is erg waaier en af en toe wat regen. bah bah bah !!!!!!! Maar we hebben het weer overleefd. De gasten hebben de wedstrijd kunnen zien dat hun land had gewonnen van Portugal. Dus alle gasten waren tevreden en super blij. Alleen ik lag op tijd in mijn bed omdat ik barstende hoofdpijn had verdorie heb ik dat weer Voordat ik ging slapen had ik eerst een paar aspirine  genomen. En toen heerlijk gaan slapen en heb de hele nacht als een blok liggen slapen.

En nu liggen we in het mooie plaatsje Enkhuizen het dorp dat stadrechten heeft gekregen. En ik heb een deel boodschappen gedaan met de jongens en mijn andere collega die heeft de schroten van het schip vernieuwd ja we kunnen er weer tegen aan. Op naar de volgende vervanging ja het schip heeft een oude nostalgische uitstraling maar heeft de vaar kracht van deze tijd. En ik ben vandaag weer de masten in geklommen en ja hoor ik zat weer bij het plateau vast met mijn benen die zaten weer in de knoop. Dat heb ik weer maar ik ben er nog heel en aan een stuk. want anders kon ik dit niet bloggen natuurlijk. hahahahaha

Vandaag zijn we vanuit Enkhuizen naar Hoorn gevaren en het was voor de gasten een mooi gezicht toen we over het navi ducht  gingen. Voor de rest verliep het allemaal vrij rustig de rest van de dag ook. Alleen het verschil was dat Nederland moest spelen tegen Australie dus we gingen weer later eten ipv 19 uur werd het 19:45 het was een saaie wedstrijd met veel gemoei en gestoei maar Nederland is weer een ronde verder.

Vandaag zijn we vanuit Hoorn naar Volendam gevaren en ik heb ook een stuk mogen varen jaja ik heb ook achter het roer gestaan en een heel stuk gevaren en zelf door twee tonnen gevaren dat noemen ze de vaarweg ( zoals bij de autoweg de A3 en de A9 ) Ik ben aardig trots op mezelf maar vond het wel dood eng om zo achter het roer te staan. Maar aan de andere kant vond ik het ook super gaaf ja ik wil echt matroos worden en weer geholpen met het touw over de bolder vast te maken. Ja ik ben niet zo'n meisje wat alleen in de catering wil werken nee ik wil alles leren wat een matroos ook allemaal doet. Zo als trossen gooien en varen en vast maken aan de bolders. JA ik heb echt mijn top baan gevonden..... En het is weer donderdag dus we moeten weer plaatsmaken voor de Angela Esmee boot. Gezellig dat wordt weer gezellig aan de bar vanavond want dan komen ze weer een biertje halen. Omdat wij stroom kunnen gebruiken vanuit hun. Toppertje goed geregeld win - win situatie.... Nog een aantal dagen en dan ga ik een aantal dagen effies naar huis lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ik kijk er echt naar uit. Dan heb ik hier onafgebroken 24/7 gewerkt een maand lang effies er tussen uit en opladen tot de volgende weken die er aan komen.

Vandaag zijn we naar de thuisbasis gevaren zoals en dat is Lelystad en het was echt een spook vaartuig want er gingen helemaal schuin hangen dat je echt even geen horizon zag en een van de jongens en ik moesten helemaal naar beneden om alles vast te zetten want alles ging natuurlijk glijden de glazen de flessen drank en de wagens met het servies erop ik stond op een gegeven moment met mijn knie 'en de koelkasten dicht te houden bij de bar en de glazen aan het tegen te houden terwijl een van de jongens en ik en een paar gasten de glazen en de naar de wasbak aan het verhuizen om zo er voor te zorgen dat er veel gered kunnen worden  Maar we zijn nu veilig aan gekomen en met een heel schip. en geen gewonde gasten en crew en kapitein.

En zo is weer een week om op de Soeverein. Het was een leuke en gezellige week met weer leuke gasten. En nu een week rust. En dan gaan we er weer vol tegen aan. Voor de rest van het seizoen.

Dus vanaf nu blog ik even een week niet. AYA tot over een week...

1. Leonard:
    15 juni 2014
    Natasja, wat maak je toch een leuk reisverslag en wat staan er leuke foto's op. Ik vind hety een mooie boot :) Ik hoop dat ik een keer mag kijken op die boot, want ik ben helemaal gek van boten